Vafler med Insekt mel (Med 8 % Insekt mel)
Denne opskrift på vafler inkorporerer insektmel, hvor insektmel udgør 8% af den samlede ingrediensmængde. Dette giver vaflerne et boost af protein og næringsstoffer samtidig med, at de er lækre og sprøde.
Ingredienser
- 167 g hvedemel
- 58 g insektmel (8% af den samlede mængde ingredienser) Vi anbefaler du bruger enten Buffalo larve mel eller melorme mel
- 2 spsk sukker (ca. 25 g)
- 1 spsk bagepulver (ca. 12 g)
- 1/2 tsk salt (ca. 3 g)
- 2 æg (ca. 100 g)
- 300 ml mælk (ca. 300 g)
- 60 g smeltet smør. Du kan evt bruge flydende margerine.
Total vægt af ingredienser: ca. 730 g
Der bliver ca 7-10 vafler afhæning af størlsen på dit vaffeljern.
Fremgangsmåde:
-
Forbered de tørre ingredienser:
- I en stor skål, bland hvedemel, insektmel, sukker, bagepulver og salt sammen.
-
Forbered de våde ingredienser:
- I en separat skål, pisk æggene let.
- Tilsæt mælk, smeltet smør til æggene, og rør det hele godt sammen.
-
Bland ingredienserne sammen:
- Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser.
- Rør forsigtigt indtil dejen er glat og fri for klumper.
-
Forvarm vaffeljernet:
- Forvarm dit vaffeljern inden du hælder dejen på.
-
Bag vaflerne:
- Smør vaffeljernet med lidt smør for at forhindre dejen i at hænge fast.
- Hæld en passende mængde dej på vaffeljernet og bag i 3-5 minutter, eller indtil vaflerne er gyldenbrune og sprøde.
-
Servering:
- Server dine vafler varme med dit foretrukne tilbehør såsom frisk frugt, bær, sirup, flormelis, sukker eller endda med lidt is til.
Tips:
- Sundere version: Brug fuldkornsmel i stedet for almindelig hvedemel for en endnu sundere version. Men insekterne inderholder en del fibre i sig selv så allerede der vil du opnå nogle vaffler der er lidt sundere end de almindige klassiske du kender.