Vafler med Insekt mel (Med 8 % Insekt mel)

Denne opskrift på vafler inkorporerer insektmel, hvor insektmel udgør 8% af den samlede ingrediensmængde. Dette giver vaflerne et boost af protein og næringsstoffer samtidig med, at de er lækre og sprøde.

Opskrift på vaffler med insekt mel

Ingredienser

  • 167 g hvedemel
  • 58 g insektmel (8% af den samlede mængde ingredienser) Vi anbefaler du bruger enten Buffalo larve mel eller melorme mel
  • 2 spsk sukker (ca. 25 g)
  • 1 spsk bagepulver (ca. 12 g)
  • 1/2 tsk salt (ca. 3 g)
  • 2 æg (ca. 100 g)
  • 300 ml mælk (ca. 300 g)
  • 60 g smeltet smør. Du kan evt bruge flydende margerine.

Total vægt af ingredienser: ca. 730 g

Der bliver ca 7-10 vafler afhæning af størlsen på dit vaffeljern.

Fremgangsmåde:

  1. Forbered de tørre ingredienser:

    • I en stor skål, bland hvedemel, insektmel, sukker, bagepulver og salt sammen.
  2. Forbered de våde ingredienser:

    • I en separat skål, pisk æggene let.
    • Tilsæt mælk, smeltet smør til æggene, og rør det hele godt sammen.
  3. Bland ingredienserne sammen:

    • Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser.
    • Rør forsigtigt indtil dejen er glat og fri for klumper.
  4. Forvarm vaffeljernet:

    • Forvarm dit vaffeljern inden du hælder dejen på.
  5. Bag vaflerne:

    • Smør vaffeljernet med lidt smør for at forhindre dejen i at hænge fast.
    • Hæld en passende mængde dej på vaffeljernet og bag i 3-5 minutter, eller indtil vaflerne er gyldenbrune og sprøde.
  6. Servering:

    • Server dine vafler varme med dit foretrukne tilbehør såsom frisk frugt, bær, sirup, flormelis, sukker eller endda med lidt is til.

Tips:

  • Sundere version: Brug fuldkornsmel i stedet for almindelig hvedemel for en endnu sundere version. Men insekterne inderholder en del fibre i sig selv så allerede der vil du opnå nogle vaffler der er lidt sundere end de almindige klassiske du kender.