Mad med insekter

Insekt opskrifter

 

Baconstegte melorme til suppetopping

 

Steg bacontern på en pande eller i en gryde i 5 minutter. Derefter tilsættes melormene. Lad dem stege sammen med baconen indtil baconen er helt sprød og brun. 

 

Når melormen har stegt sammen med baconen, har de den samme lækre smag som bacon og melormene bliver lidt mere crispy end baconen gør. 

 

Hæld dem over i en skål og brug dem som en lækker topping på supper.

 


 

 

Chokolade overtrukne græshopper

 

1 pose store frysetørrede græshopper

1 plade Chokolade eller en pose chokoladeknapper.

 

Fremgangsmåde:

1: Smelt chokoladen over et vandbad.

2: Pil vingerne af græshopperne

3: Dyb insekterne i chokoladen og læg dem på noget bageparpir

4: Lad chokoladen størkne

 

God appetit :) 


 

Lækre fastelavns boller lavet på melormemel, med melorme fyld og creme.

 

 

Dej:
1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
Melormemel 50 g
25 g hvedemel 

 

Creme:
1 æg (ca. ½ dl)
2 spsk sukker
2 dl mælk
1 1/2 spsk hvedemel
1/2 vaniljestang - kornene herfra

 

Fyld:
Chokolade overtrukket melorme

 

Fremgangsmåde:

 

Dej

Lun mælken i en gryde. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt igen med melet kom det i af flere omgange). rør dejen godt sammen. Dæk dejen til under hævning i ca. 1 time.

 

Creme

Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af 

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade. Skær dejpladen igennem på hver led, så der bliver  firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. derefter læg chokolade overtrukket melorme på. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem siderne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammlingen nedad på pladen med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.

 

Bages vi 225 grader i 10 min.

 

Tips
Kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne tø 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles ca. 1 time ved stuetemperatur. Bag derefter bollerne.

 

Velbekomme :)

 

 


 

 

Melorme Cookies

 

 

240 g mel
3/4 tsk natron
3/4 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
140 g blødt smør
135 g brun farin
115 g sukker
1 stort æg
1 vaniljestang
140 g mørk chokolade
20 g Frysetørrede melorme

Fremgangsmåde:
Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt, ca. 5 minutter. Pisk ægget i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, pisk også det i smør-blandingen. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og rør disse tørre ingredienser i smør-blandingen ved lav hastighed, og stop så snart dejen er ensartet.
Hak den mørke chokolade groft og rør dem i dejen med en ske.

Gør to bageplader klar med bagepapir på og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Brug en isske og din hånd til at lave cirka 15 kugler af dejen, sørg for at placere kuglerne med god plads mellem hver, da de flyder ud. Du må IKKE trykke dem flade!

bag dem i 15-20 minutter, til de er blevet gyldne i kanten. Lad dem køle af i 10 minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist for at køle mere af.

Mums så der kage.

 


 

 

Voksmøllarve snacks - med paprika og grilkrydderri

 

 

150 g frosne voksmøllarver
Krydderriblanding (du kan sagtens improvisere)
her er brugt: Olie, paprika, salt, grilkrydderri. 

 

Super nem og lækker snack med insekter.

 


 

Der vil løbende komme flere opskrifter med insekter ind på denne side. du kan også finde mere inspiration på vores facebook klik her.